Вести

Председник општине Трстеник обишао извориште "Звездан"

 

Извориште "Звездан" одакле се око 15.000 наших суграђана снабдева пијаћом водом у овим летњим месецима потпуно стабилно функционише. Главни систем за водоснабдевање обишли су председник општине Трстеник Александар Ћирић и директор ЈКСП “Комстан”, који су овом приликом сагледали комплетно стање у коме се извориште тренутно налази. 
По речима директора ЈКСП “Комстан” Ранка Стевановића систем водоснабдевања функцуионише стабилно а у наредним данима наставља се реализација КФW програма на градском подручју.
ЈКСП „Комстан“ је у претходном периоду завршио значајну реконструкцију комплетне црпне станице, пре свега главног постројења које преко висећег моста снабдева водом кориснике на градском подручју. Самим Завршетком тих радова трстеничани сада имају још квалитетније снабдевање пијаћом водом.
Како смо имали прилику да чујемо приликом овог обиласка никаква опасност не постоји од евентуалних рестрикција воде у летњем периоду, а поред три постојећа акумулациона језера у плану је реконструкција и стављање у пуну функцију четвртог језера, чиме би се још више повећао капацитет водоснабдевања на изворишту „Звездан“.