Вести

У Крушевцу потписан уговор са "Кромберг и Шубертом"

Председник Владе Србије Александар Вучић, председник Републике Томислав Николић и амбасадор СР Немачке Аксел Дитман, присуствовали су потписивању Споразума о изградњи фабрике немачког инвеститора Кромберг и Шуберт и Меморандума о разумевању између Града Крушевца и инвеститора Ханса Ота Кромберга.
Свечано, у Мозаик сали града Крушевца потврђен је долазак првог великог инвеститора у Крушевац. Уговор о додели средстава потписали су министар привреде у Влади Сбије Горан Кнежевућ и власник фирме Кромберг и Шуберт, Ханс Ото Кронберг. Меморандум о разумевању града Крушевца и немачког инвеститора потписали су градоначелник Крушевца Драги Несторовић и директори Кромберг и Шуберта, Карстен Маљер и Жељко Матијевић.
Кромберг и Шуберт планира гринфилд инвестицију у Крушевцу у погону величине 21 хиљада квадратних метара, а у погледу запошљавању то значи две и по хиљаде нових радних места, рекао је власник немачке компаније Ханс Ото Кромберг.
Кромберг и Шуберт је највећи произвођач компоненти за аутомоблску индустрију у Европи а потписивање уговора са овом компанијом је велики дан за Крушевац, Расински округ и целу централну Србију, рекао је председник Владе Србије Александар Вучић.
У име домаћина града Крушевца, представнике немачке компаније и државни и политички врх Србије поздравио је градоначелник Драги Несторовић.
Амбасадор Немачке у Србији Аксел Диман истакао је интензивну сарадњу Срибје и Немачке на државном али и економском нивоу.
Завршну реч на свечаном скупу дао је председник Србије Томислав Николић, наглашавајући добробит коју ће српски народ имати у сарадњи са немачким.
Кромберг и Шуберт је немачка породична компанија из индустрије аутомоболиских компоненти и водећи глобални добављач кабловких система и производа технологије бризгања.Компанија има успешну историју дугу више од 115 година са више од 40 хиљада запослених на 30 локација широм света.