Вести

Отворена деоница Моравског коридора ОД ПОЈАТА до макрешана

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ОТВОРИО ЈЕ ДАНАС ДЕОНИЦУ МОРАВСКОГ КОРИДОРА ОД ПОЈАТА ДО МАКРЕШАНА

      Председник Александар Вучић отворио је деоницу Моравског коридора између Појата и Макрешана. Коридор ће повезати Расински, Рашки и Моравички округ, у којима живи око пола милиона људи. Прва деоница великог инфраструктурног пројекта је завршена и саобраћај ће бити успостављен током дана.

За нас је важно да показујемо да можемо да градимо и у тешким временима, рекао је председник на церемонији отварања.

 

     Данас је велики дан и за 10, 20, 50 година овуда ће ићи људи и моћи ће да се сете ко је ово урадио и изградио, рекао је данас председник Србије Александар Вучић на отварању деонице Моравског коридора Појате-Макрешане и истакао да је ова инвестиција за нас најважнија јер може да нам доведе привреднике из целог света.

    „Они ће моћи да улажу у овај лепи крај и моћи ће да нам се враћају људи који су отишли у иностранство и којима ћемо моћи да кажемо да овде може пристојно да се живи“, рекао је он.

 

     Оценио је да ће изградња Моравског коридора и отварање ове деонице много значити за житеље Појата, Ћићевца, Крушевца, Врњачке Бање, Трстеника, Варварина, Бруса али и за све оне који из Београда и других места иду на Копаоник, Врњачку Бању.

    „Градећи сваки нови пут ми као да градимо читав нови свет, свет догађаја, ситуација и сусрета. За нешто мање од годину и по дана, Србија ће добити најмодернији европски аутопут који спаја запад и исток Србије." истакао је Александар Вучић овом приликом.