Вести

ТУРК: АЛЕКСИЋ СЕБИ ПРОТИВЗАКОНИТО ДОДЕЛИО ПЛАТУ ОД 113.000 ДИНАРА

Поводом иступања народног посланика из Трстеника, Мирослава Алексића у Скупштини Србије, председница општине Трстеник Милена Турк одржала је конференцију за новинаре.

Напади долазе од оних који су имали прилике да покажу како се опходе према ресурсима који су им поверени и како располажу буџетом који припада свим грађанима.

* Алексић је носио титулу најплаћенијег председника општине који је себи противзаконито доделио плату од 113.000 динара

* У његовом мандату спроведена је децентрализација система грејања а општина Трстеник годишње плаћа 13 милиона динара за пролазак гаса кроз мрежу приватне фирме

*Гасификацију Трстеника данас спроводи фирма у којој општина Трстеник има удео од 5% и општина приходује по основу овог пројекта.

* У Алексићевом мандату отворена је табла ,саобраћајни знак а за који дан председник Србије ,Александар Вучић,отвара прву деоницу Моравског коридора.

* Пројекат јавно-приватног партнерства замене постојећих живиних светиљки лед расветом је добио сагласност Комисије Владе Републике Србије. Општина Трстеник се не задужује а уштеда која је гарантована пројектом износи 70%. Енергија преузета у фебруару 2022.године износи 385.955 кЊх у фебруару 2023.години износи 218.231 кЊх а у овом моменту је замењено око 60 % светиљки.