Председник Србије Александар Вучић у Првој Петолетки.

Председник Александар Вучић обишао је у оквиру кампање “Будућност Србије” 24.02.2019.године фабрику "ППТ Петолетка доо"- Хидраулика, коју су основали радници, након стечаја привредних друштава некадашњег гиганта "Прве петолетке".

Председник је током посете фабрици најавио да ће им држава помоћи у куповини хале, коју данас изнајмљују, као и да ће им помоћи у набавци опреме и јачању производње, како би се та фабрика даље развијала. Како је рекао, држава ће за Петолетку издвојити два милиона евра, на различите начине.

Захвалио је радницима на дочеку, истичући да погон данас ради само зато што су они показали огромну храброст и љубав према фабрици, зато што су, након што је "Прва петолетка", која је запошљавала више од 15.000 људи уништена и разорена, смогли храбрости и део свог новца издвојили и наставили да раде.

Вучић је рекао да је, захваљујући подршци народа и после тешких економских реформи, данас могао да им каже да ће држава помоћи за куповину саме хале, и то не кредитним средствима, јер има и биће обезбеђено довољно новца.