Саопштења

Конференција за медије Милене Турк,Народне посланице.

Поштовани представници медија,

овом приликом се на конференцији за медије ОО СНС Трстеник обраћам јавности поводом најновијег у низу напада челника Савеза за Србију ,Сергеја Трифуновића .

Дакле,кандидат за лидера опозиције је на друштвеним мрежама новинарку Српског Телеграфа назвао најпогрднијим именом и том приликом се извинио због тога што је курве упоредио са новинаркама.

Понављам, ово је само један у низу напада на новинарку,председницу Владе, председницу Народне скупштине од стране Сергеја Трифуновића  и осталих челника Савеза за Србију.

Силеџијско понашање према женама које не подржавају политику Вука Јеремића и Савеза за Србију ,омаловажавање и вређање жена које поштено раде свој посао је скандалозно и крајње неприхватљиво.

Унија жена ОО СНС Трстеник најоштрије осуђује реторику Сергеја Трифуновића, уличарски речник, вређање и ниподаштавње жена.

Када је једна жена нападнута-нападнуте смо све. А све учесталији позиви на силовање, вешање и вређање жена су огледало СЗС , њиховог примитивизма а промовисање насиља део програма који нуде.

Насиље рађа ново насиље и ми желимо да пошаљемо поруку да је насиље неприхватљиво, недопустиво и нешто што нећемо толерисати. Жене се морају солидарисати и супротставити политици коју заступа СЗС, који без устезања вређају жене, само зато што мисле другачије и подржавају политику Александра Вућића.

Јако је опасно , јер на овај начин шаљу поруку да жене нису равноправне и промовишу насиље управо преко порука упућеним женама, унижавајући нас и поништавајући све оно за шта су се жене избориле.

Не желимо и не смемо да останемо неме у тренутку када се женама које учествују у јавном животу упућују најстрашније увреде ,само зато што не подржавају политику СЗС и не деле њихове вредности. Да ли је то слобода мишљења за коју се залажу и уређење које најављују у свом програму???

Ово је покушај привлачења пажње и прикупљана поена у одсуству политике  и срамота за наше друштво.

Ово понашање и изражавање се не сме подстицати, већ сузбити и искоренити и ми са овог места шаљемо поруку нулте толеранције на насиље које долази од челника СЗС.

У тренутку када се жене вређају и етикетирају на највулгарнији начин, они који не реагују –прећутно се слажу са овим начином комуникације. 

Унија жена ОО СНС Трстеник стаје у одбрану жена јер је наша дужност да подигнемо свој глас и заштитимо и људска права и равноправност полова. Српска напредна странка се залаже за нормалну и пристојну Србију , за стабилност и мир. Не мислимо,како је то бивши редседник Тадић синоћ изјавио да је осуда вређања жена губљење времена-напротив! Сигурне смо да бранећи жене бранимо демократске вредности .

Осуђујемо и позивамо представнике опозиције у Трстенику да осуде или се ограде од изјава својих лидера , јер ћутање значи да подржавају овај простаклук, примитивизам, вређање и омлаоважавање жена. Није довољно декларативно се залагати за женска права, већ јасно иступити и заузети став подршке женама које поштено обављају свој посао.

Унија жена СНС Трстеник се залаже за поштовање рада, способности и резултата , за јаке и успешне жене јер само оне стварају јаку и успешну Србију.