Вести

ЈОШ 10 МИЛИОНА ДИНАРА ОВЕ ГОДИНЕ ЗА ПРОГРАМ ЕЕ

СУБВЕНЦИЈЕ у оквиру програма енергетске ефикасности у Трстенику су прошле године добиле 73 породице, а интересовање за субвенције које дају држава и општина је све веће.

Укупно 10 милиона динара издвојено је за реализацију програма енергетске ефикасности у Трстенику: по пет милиона динара инвестирали су Министарство рударства и енергетике и локална самоуправа.

Имали смо значајно већи број уговора,чак 73 породице које су могле да спроведу овај пројекат - подвлачи Милена Турк, председница општине. Задовољни смо динамиком, у рекордном року је извршена замена. Поново ћемо из буџета издвојити пет милиона динара и чекамо спремни нове јавне позове. За све који су заинтересовани да конкурише, наше службе су на распоолагању.

Програм је осим замене спољних прозора и врата и других елемената, подразумевао у Трстенику и набавку и инсталацију котлова, замену постојеће или уградњу нове мреже, као и набавку и инсталацију топлотних пумпи.

Ми смо намеравали да средимо прозоре када смо чули да је расписан конкурс, каже Јелена Гавриловић, која је добила субвенцију од 140.000 динара та замену столарије у стану. Како није била потребна нека захтевна документација, конкурисали смо. После два месеца потписали смо решење и кренули су радови. И раније смо се трудили да због деце увек буде топло, али сада са много мање утрошка електричне енергије постижемо исту температуру, наводи Јеелена Гавриловић.

То је велика помоћ, свима бих препоручио да се пријаве, каже Трстеничанин Рашо Лешевић.