Вести

ОТВОРЕН ШАЛТЕР ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ

Данас је у Трстенику потписан је Споразум о сарадњи Општине Трстеник и Привредне коморе Србије, а у просторији Услужног центра отворен је шалтер за предузетнике. Споразум су потписали председница Општине Трстеник Милена Турк и Бранислава Симанић, директорка Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије.

 

Привредна комора Србије отворила је данас у Трстенику Шалтер за предузетнике, где сви представници малог и средњег бизниса, предузетници, као и они који планирају да почну сопствени посао могу да добију бесплатан савет, помоћ и правовремену информацију о програмима и пројектима подршке предузетништву.

Предузетници се на шалтеру моги унформисати и о субвенцијама, актуелним конкурсима, програмима, кредитним линијама, пореским прописима И процедурама, аналитици тржишта, бизннис плановима и другим пословним могућностима.

 

"Шалтер за предузетнике је од изузетног значаја за развој привреде општине Трстеник, где ће сви заинтересовани привредници моћи да се информишу о својим правима и обавезама. Циљ је да на једном месту добију тачну и правовремену информацију о отвореним позивима намењеним почетницима у пословању, подстицајима за набавку нове опреме и могућностима ширења капацитета, али и о олакшицама које нуде различита министраства, Национална служба за запошљавање или општина", изјавила је председница општине Трстеник, Милена Турк.

Овом догађају је присуствовала и в.д. директорка ПКС – Регионаслнер птивредне коморе Расинског округа са седиштем у Крушевцу.