Вести

Tрибина ОО СНС Трстеник - Почековина

 

У организацији месних одбора Српске напредне странке у Почековини је одржана трибина на којој се разговарало о томе како решити проблеме у пољопривредној производњи. О томе су говорили председник Општинског одбора СНС Трстеник Александар Ћирић, народна посланица Милена Турк и директорка „ППТ Наменска” и носилац листе „Александар Вучић – Србија побеђује” за локалне изборе, Анђелка Атанасковић.
Александар Ћирић је рекао да је Трстеник у незавидној ситуацији јер смо годинама били опозиција републичкој власти. То више не смемо дозволити, јер привреда је у колапсу, млади све више одлазе. „На нама је велика одговорност али ми од тога не бежимо јер смо сигурни да уједињени можемо све”, истакао је Ћирић.
Анђелка Атанасковић се захвалила присутнима што су одвојили своје време и дошли на трибину и поред тога што ових дана има много посла у пољопривреди али је важно знати да без развијене пољопривреде нема ни развоја Србије.
Обраћајући се присутнима Милена Турк је навела да је и за Трстеник и за Српску напредну странку пољопривреда важна тема и да је и на републичком и на општинском нивоу СНС урадила програм који ће много побољшати положај пољопривредних произвођача.
Гост трибине у Почековини био је и председник Уједињене сељачке странке и кандидат за народног посланика на листи „Александар Вучић – Србија побеђује” Милија Милетић из Сврљига, који је био и члан скупштинског одбора за пољопривреду. Он је као најважније задатке истакао заштиту домаћег тржишта и обезбеђивање пласмана пољопривредених производа. „Морамо више улагати у прерађивачке капацитете, у хладњаче, у сушаре. Овде у Трстенику велики је број виноградара и повртара, тако да ћу и ја радити у том циљу и борити се да се створи законски основ за увођење прелевмана на увоз појединих производа и тиме би се донекле заштитили наши произвођачи”, рекао је Милетић.