Вести

Трстенички напредњаци дају пуну подршку Алекснадру Вучићу.

Општински одбор Српске напредне странке у Трстенику даје пуну подршку председнику Александру Вучићу и најоштрије осуђује насилнички и вандалски упад присталица Вука Јеремића,Бошка Обрадовића и Ђиласа у просторије РТС-а.

Напад на државну телевизију, на новинаре и запослене у јавном медисјком сервису је напад на државу и нормална и пристојна Србија то неће толерисати. Јасно је да овде нема говора о грађанским протестима, да су у питању политички организована окупљања на челу са Бошком Обрадовићем, који се декларисао и наметнуо као вођа. 
Реч је о човеку који је навикао да у институције упада са балкона, да у Парламент улази уз помоћ амбасада а жене удара. Јасно је показао да је насиље једини програм који познаје, демолирањем просторија РТС-а, вређањем новинара, псовањем полицајаца који су настојали да раде свој посао и одрже ред и мир. Бошко Обрадовић је поручио да жели да преузме улогу главног уредника, дажели да успостави контролу медија и заведе диктатуру. Постављамо питање да ли је случајно то што су протести ескалирали данас ,када обележавамо годишњицу погрома Срба са Косова и Метохије , када треба да се сећамо жртава и прогнаних са простора наше јужне појкрајине. Постављамо питање да ли је случајност то што се дешавањима у Србији највише радују Тачи и Харадинај ,који су и најавили насилно рушење предеседника Александара Вучића на улицама, сценарио који се управо одвија у Београду.
У одсуству програма и политике припадници претходних режима насилно, на улици, покушавају да преузму власт, да за себе поново обезбеде привилегије које су изгубили и остваре своје личне интересе. Нема ту нових лица, сви су од раније познати политици, њихове мандате су обележиле малверзације и афере и грађани добро памте затворене фабрике, нагомилане дугове и милионске износе на рачунима тајкуна. У тренутку када се у Србији доноси Закон о пореклу имовине, сигурно је да припадници претходних режима страхују за свој иметак и показују нервозу јер ће се утврдити ко је на који начин стекао имовину и да ли су злоупотребили положаје и функције на којима су се налазили.
Поручујемо им да је Србија уређена ,демократска држава са успостављеном владавином права и да се на власт долази на изборима, демократским путем. Сви могу мирним путем да изразе своје незадовољство, али нипошто насилним понашањем, рушењем и нередима. Грађани су показали да неће толерисати терор мањине над већином и да пуну подршку пружају Аександру Вучићу и политици Српске напредне странке. На изборима су јасно показали да желе Србију која иде путем напретка, нових инвестиција и да политика коју води председник Вучић нема алтернативу.