Вести

Трстеник је постао велико градилиште

Председник општине Трстеник Александар Ћирић рекао је данас да је та општина у последњих 100 дана постала велико градилиште и да је тренутно једна од највећих инвестиција реконструкција магистралног пута Трстеник - Крушевац."У току је реконструкција пута у месту Стопања, а вредност радова је 120 милиона динара. Инвеститори су "Путеви Србије", а извођачи радова "Крушевац пут". Три школе на подручју Трстеника су саниране, а вредност тих радова је била 30 милиона динара. Клизиште у месту Јасиковица је такође санирано, а вредност радова је износила 15 милиона динара", рекао је Ћирић.
Председник општине је напоменуо да је у току реконструкција пружних прелаза у целом Трстенику и да је то веома битно због безбедности саобраћаја.
"После 25 година, у сарадњи са Железницама Србије, завршавамо санирање пружних прелаза и тиме ћемо решити велики проблем који се тиче безбедности саобраћаја. Заједно са Министарством пољопривреде крећемо и са посипањем пољских путева, али и асфалтарињем појединих деоница, чија је инвестиција 36 милиона динара", рекао је Ћирић.
Трстеничани ће ускоро добити и потпуно нову водоводну у топловодну мрежу.
У оквиру КФВ програма, у вредности од три милиона евра бесповратних средстава, модернизована је водоводна мрежа, а у вредности од 1,7 милиона евра замењена је топловодна мрежа и постављене су подстанице.